Proteinový „Mug Cake“



Recept vhodný pro 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

postup přípravy

Prodietix ovesnou kaši vysypeme do hrníčku, ve kterém budeme „hrníčkový koláč“ připravovat.
Přilijeme 80 - 90 ml studené vody a pečlivě promícháme, aby se celý obsah sáčku spojil s vodou a vytvořil hustší hmotu, kterou necháme zhruba minutu odstát, aby ovesné vločky nabobtnaly.
Dále přidáme bílek z jednoho vajíčka, půl lžičky psyllia a půl lžičky jedlé sody nebo kypřícího prášku.
Celou směs důkladně promícháme a necháme odstát dvě minuty, aby hmota dostatečně zhoustla.
Mikrovlnnou troubu nastavíme na střední výkon a 2-4 minuty necháme „péct“.
Že je koláček hotový poznáme tak, že se lehce odlepuje od stěn hrníčku a směs není na povrchu lepivá.

Od 3. fáze Vaší diety můžete navíc dozdobit např. 100 g povoleného ovoce a oříšky.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie