Pošírované kuře na bylinkách



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 150 g kuřecích prsou
  • 1/2 hrsti hladkolisté petrželky
  • 1/2 citronu
  • 10 kuliček černého pepře
  • lžíčka za studena lisovaného olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • kopr nebo pažitka

postup přípravy

Pošírování je kuchyňská úprava při níž se maso nebo i zelenina připravují ve vodě pod bodem varu. Díky tomu, si maso zachová svou sťavnatost.

Do rendlíku nalijte takové množství vody, aby maso, až jej do ní vložíte, bylo celé pod hladinou. Nepoužívejte vody ale o moc víc. Do vody vložte petrželku, kuličky černého pepře a omytý citrón nakrájený na plátky. Vodu přiveďte k varu a přibližně 5 minut po vařte. Poté oheň ztlumte a poté co přestane vařit, vložte maso. Maso "vařte" 10 minut, ale pozor, voda nesmí probublávat. Po 10 minutách vaření, sejměte rendlík z ohně a dejte ještě na 15 minut odstát.

Před servírováním maso nakrájíme na nudličky.

Můžete podávat například s cuketovými nudlemi zasypanými koprem nebo pažitkou s pár kapkami olivového oleje a citrónové šťávy.

Od 3. fáze můžete k dochucení použít i bazalkové pesto.

TIP: Masa si můžete připravit rovnou více, skvěle se hodí i do studené kuchyně.