Francouzská proteinová dieta

Plněné žampiony Portobello



Recept je vhodný pro: 3. fáze

ingredience pro 2 porce

  • 100 g šunka s min. 95% masa
  • 100 g olomouckých tvarůžků
  • 2 žampiony Portobello
  • lžíce za studena lisovaného olivového oleje
  • lžíce sušené cibule
  • sůl
  • pepř
  • hrst bylinek podle chuti

postup přípravy

Žampiony očistíme a oddělíme nožičku od klobouku. Nohu pokrájíme na kostičky a vnitřek klobouku opatrně vydlabeme, abychom v něm neudělali díru a vydlabanou hmotu pokrájíme.

Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme pokrájené zbytky žampionů a ochutíme solí, pepřem, vybranými bylinkami (doporučujeme majoránkou), sušenou cibulí a česnekem. Až je směs hotová, tak s ní bohatě naplníme žampiony.

Na závěr žampiony posypeme strouhanými olomouckými tvarůžky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Zapékáme je při 180 °C asi 20 minut

Plněné žampiony můžeme podávat s vařeným bramborem. Vhodnou přílohou může být i celerový salát   nebo celerové hranolky.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem