Plněné žampiony Portobello
Recept je vhodný pro: 3. fáze
ingredience pro 2 porce
- 100 g šunka s min. 95% masa
- 100 g olomouckých tvarůžků
- 2 žampiony Portobello
- lžíce za studena lisovaného olivového oleje
- lžíce sušené cibule
- sůl
- pepř
- hrst bylinek podle chuti
postup přípravy
Žampiony očistíme a oddělíme nožičku od klobouku. Nohu pokrájíme na kostičky a vnitřek klobouku opatrně vydlabeme, abychom v něm neudělali díru a vydlabanou hmotu pokrájíme.
Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme pokrájené zbytky žampionů a ochutíme solí, pepřem, vybranými bylinkami (doporučujeme majoránkou), sušenou cibulí a česnekem. Až je směs hotová, tak s ní bohatě naplníme žampiony.
Na závěr žampiony posypeme strouhanými olomouckými tvarůžky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Zapékáme je při 180 °C asi 20 minut
Plněné žampiony můžeme podávat s vařeným bramborem. Vhodnou přílohou může být i celerový salát nebo celerové hranolky.
Hledám nejvhodnější program...