Francouzská keto dieta

Pečený pstruh s čerstvými bylinkami a bramborem



Ingredience na 4 porce

  • 8 lžic syrových    brambor            
  • sůl        
  • pepř        
  • 600 g pstruha        
  • 1/2 citronu        
  • 2 lžíce olivového oleje        
  • 2 snítky čerstvého tymiánu        
  • 1 hrst čerstvé petrželky    

    
Postup

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Potřeme lžící olivového oleje, opepříme a osolíme.
  2. Celého pstruha omyjeme a osolíme. Dovnitř vložíme snítky tymiánu a potřeme druhou lžící oleje. Vložíme k bramborám na pekáč a poklademe plátky citronu. 
  3. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 25 minut.
  4. Na talíř servírujeme brambor a na něj plátek pstruha. Ozdobíme petrželkou.

Jedna porce odpovídá dvěma lžícím brambor a 150 g pstruha. 

TIP: Pokud jste teprve v druhé fázi diety, dejte si pouze pstruha s povolenou zeleninou.

Dobrou chuť!
 

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem