Pečený pstruh s čerstvými bylinkami a bramborem
Ingredience na 4 porce
- 8 lžic syrových brambor
- sůl
- pepř
- 600 g pstruha
- 1/2 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 hrst čerstvé petrželky
Postup
- Brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Potřeme lžící olivového oleje, opepříme a osolíme.
- Celého pstruha omyjeme a osolíme. Dovnitř vložíme snítky tymiánu a potřeme druhou lžící oleje. Vložíme k bramborám na pekáč a poklademe plátky citronu.
- Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 25 minut.
- Na talíř servírujeme brambor a na něj plátek pstruha. Ozdobíme petrželkou.
Jedna porce odpovídá dvěma lžícím brambor a 150 g pstruha.
TIP: Pokud jste teprve v druhé fázi diety, dejte si pouze pstruha s povolenou zeleninou.
Dobrou chuť!
Hledám nejvhodnější program...