Pečený květák s vůní orientu
Recept vhodný pro 1. fáze, 2. fáze., 3. fáze
ingredience pro 2 porce
- 1 ks květáku
- 2 lžíce sušené cibule
- 2 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce za studena lisovaného olivového oleje
- sůl
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletá uzená paprika
- šťávu z ½ citronu
- hrst hladkolisté petržele
postup přípravy
Květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky.
V misce smícháme olivový olej s veškerým koření.
Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a na něj vyskládáme očištěné růžičky květáku.
Důkladně pomažeme připravenou marinádou z koření a olivového oleje.
Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky. V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření. Na plech vyložený pečicím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapejte připravenou marinádou.
Do předehřáté trouby 200–220 ˚C vložíme plech a pečeme 15 minut dozlatova. Po 15 minutách květák promícháme a pečeme ještě cca 10 minut, aby byl opečený ze všech stran.
Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané nasekanou petrželkou.
Vhodné jako samostatné jídlo mezi proteinovými jídly nebo jako příloha k normálním jídlům ve 2. a 3. fázích.
Hledám nejvhodnější program...