Francouzská proteinová dieta

Pečený květák s vůní orientu



Recept vhodný pro 1. fáze, 2. fáze., 3. fáze

ingredience pro 2 porce

  • 1 ks květáku
  • 2 lžíce sušené cibule 
  • 2 lžíce sušeného česneku 
  • 2 lžíce za studena lisovaného olivového oleje 
  • sůl
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu 
  • 1/2 lžičky mletá uzená paprika 
  • šťávu z ½ citronu 
  • hrst hladkolisté petržele

postup přípravy

Květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky.
V misce smícháme olivový olej s veškerým koření.
Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a na něj vyskládáme očištěné růžičky květáku.
Důkladně pomažeme připravenou marinádou z koření a olivového oleje.
Květák omyjte a rozeberte na větší růžičky. V misce smíchejte olivový olej a všechno sypké koření. Na plech vyložený pečicím papírem dejte květákové růžičky, na klínky nakrájenou cibuli a na silné plátky nakrájený česnek. Zakapejte připravenou marinádou.
Do předehřáté trouby 200–220 ˚C vložíme plech a pečeme 15 minut dozlatova. Po 15 minutách květák promícháme a pečeme ještě cca 10 minut, aby byl opečený ze všech stran.
Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané nasekanou petrželkou.
Vhodné jako samostatné jídlo mezi proteinovými jídly nebo jako příloha k normálním jídlům ve 2. a 3. fázích.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem