Pečená dýně



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience

  • dýně hokaido (doporučujeme konzumovat 50 g denně)
  • tymián nebo rozmarýn
  • lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Nejprve dýni omyjte, nakrájejte na měsíčky a jednotlivé měsíčky zbavte jádřince. Dýně hokaido se nemusí loupat, po tepelné úpravě její slupka změkne.

Měsíčky dýně potřeme olivovým olejem a rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Dýni posypeme bylinkami dle výběru - nejlépe se hodí čerstvý tymián nebo rozmarýn. Vyzkoušet však můžete také citrónový tymián, jeho chuť je pikantnější. Ještě osolte a opepřete.

Plech vložte do trouby předehřáté na 180° C a pečte do změknutí (cca 20 - 30 minut).

Tento recept můžete využít jako přílohu k "normálním" i proteinovým jídlům.