Pad thai
Ingredience:
(2 porce)
- 1 balení shirataki
- 120 g krevet
- 1 svazek jarní cibulky
- 1/2 pórku
- 100 g mungo klíčků
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 ks vejce
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky Squid
- 1 stroužek česneku
- 6 lžic mrkve
- Šťáva z 1/4 limenty
- 1 lžíce drcených arašídů (nepražené, nesolené)
Postup přípravy:
Nejdříve rozstřihneme balení nudlí. Vylejeme tekutinu a propláchneme proudem horké vody. Nahrubo nasekané arašídy opražíme nasucho na pánvi a necháme stranou. Nasekáme česnek a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké proužky. Také maso nakrájíme na tenké proužky.
Ve woku rozpálíme olej na maximum. Do pánve vložíme krevety a opékáme asi 3 minuty, přidáme česnek a vajíčko. Pak přidáme nudle a zeleninu. Směs ochutíme sójovou a rybí omáčkou. Nakonec přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a klíčky.
Servírujeme s opraženými arašídy, pokapané limetkovou šťávou. Můžeme přidat sušené chilli (maximální povolené množství je 1/2 lžičky denně).
Hledám nejvhodnější program...