Francouzská proteinová dieta

Novoroční čočka na kyselo



Recept je vhodný pro:  3. fáze

Ingredience (pro 4 porce)

  • 8 polévkových lžic čočky (hnědé nebo zelené)
  • 1 lžíce oleje
  • 20 g cibule, najemno nasekané
  • cca 50 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 malý bobkový list
  • špetka tymiánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžičky jemného octa
  • 4 malé kysané dia okurky
  • 2 balení frankfurtských párků
  • 4 vejce

Postup přípravy

Čočku propláchněte ve studené vodě a na několik hodin namočte do studené vody. Poté zalijte horkou vodou tak, aby čočka nebyla zcela ponořená. Zakryjte pokličkou a uvařte doměkka. Čočku vařte 45-60 minut.

Na oleji osmahněte cibuli dozlatova. Postupně zalijte vývarem, rozmíchejte, přiveďte k varu a přisypte předvařenou čočku. Přidejte tymián a bobkový list. Deset minut povařte. Nakonec přidejte ocet, sůl a pepř a vyjměte bobkový list.

Podávejte s ohřátou nožičkou párku a polovinou vejce uvařeného naměkko. Na talíři dozdobte kysanou dia okurkou.

Dobrou chuť.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem