Mandlové sušenky
Recept je vhodný od 3. fáze
ingredience (pro 2 porce)
- 140 g odtučněné mandlové mouky
- stévie podle chuti
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 bílky
postup přípravy
Mandlovou mouku smícháme se stévií a vanilkovým extraktem. Pokud máme stévii v tabletkách, rozpustíme je v malém množství vody, aby se dala dobře vmíchat do těsta.
Ve větší míse vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého následně pomalu a opatrně vmícháme směs z mandlové mouky, stévie a vanilkového extraktu a vytvoříme těsto.
Z těsta tvoříme malé bochánky, které vyskládáme na plech a dáme na 2 hodiny do lednice.
Náš TIP: Pokud chcete mít sušenky úhlednější, můžete je na plech nastříkat zdobícím sáčkem s ozdobnou špičkou.
Pečeme při 180 °C po dobu 10 minut.
Hledám nejvhodnější program...