Mandlové sušenky



Recept je vhodný od 3. fáze

ingredience

  • 140 g odtučněné mandlové mouky
  • stévie podle chuti
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 bílky

postup přípravy

Mandlovou mouku smícháme se stévií a vanilkovým extraktem. Pokud máme stévii v tabletkách, rozpustíme je v malém množství vody, aby se dala dobře vmíchat do těsta. 
Ve větší míse vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého následně pomalu a opatrně vmícháme směs z mandlové mouky, stévie a vanilkového extraktu a vytvoříme těsto.
Z těsta tvoříme malé bochánky, které vyskládáme na plech a dáme na 2 hodiny do lednice.
Náš TIP: Pokud chcete mít sušenky úhlednější, můžete je na plech nastříkat zdobícím sáčkem s ozdobnou špičkou.
Pečeme při 180 °C po dobu 10 minut.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie