Lilkový tatarák s cereálním chlebem
Ingredience pro 2 porce:
- 1 ks lilku
- ¼ cibule
- ½ lžičky sušeného česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- Kapary - 10 g
- ½ lžičky sušeného chilli
- Sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 balení cereálního chleba Prodietix nebo dvě porce chleba Prodietix
Postup přípravy:
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a chvilku necháme odstát, dokud nepustí vodu. Poté osušíme vodu papírovou utěrkou.
Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na olivovém oleji nejprve osmahneme cibuli, potom přidáme ostatní zeleninu a opékáme, dokud lilek nezhnědne – asi deset minut.
Dochutíme sušeným chilli, česnekem, kapary a případně dosolíme/ dopepříme.
Na cereální chléb opečený v toustovači nebo na suché pánvi potřeme silnou vrstvou lilkového tataráku a můžeme podávat.
Dobrou chuť
Recept vhodný do druhé a třetí fáze Prodietix diety.
Hledám nejvhodnější program...