Květákový krém
Ingredience:
- Dvě lžíce olivového oleje
- ½ cibule, oloupaná a nasekaná
- květák (asi 500g), natrhaný na růžičky a nasekaný na větší kousky 1 ks
- bobkový list 1 ks
- čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
- horký a silný zeleninový vývar z povolené zeleniny 1 l
- 1/2 avokáda
Postup přípravy:
V hrnci rozehřejeme olej a na něm pár minut opékejte cibuli, dokud nezesklovatí. Potom přidáme květák a dobře okořeníme, přidáme bobkový list a větší špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme pět minut.
Přidáme vývar a společně vaříme dalších 20 minut, dokud květák nezměkne.
Vyjmeme bobkový list, přidáme polovinu avokáda a potom dobře rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Avokádo dodá polévce krémovou konzistenci a chuť a nahradí tak smetanu.
Hotovou polévku ozdobíme čerstvě namletým muškátovým oříškem a můžeme podávat s krutony Prodietix.
Hledám nejvhodnější program...