Kuřecí roláda s parmazánem a špenátem
Dieta není překážkou, abyste se s rodinou sešli u slavnostního oběda! Oslavte velikonoce skvělou kuřecí roládou se špenátem a parmazánem!
Konzumujte od druhé fáze jako "normální jídlo" nejvýše jednou denně. Jako přílohu zvolte salát z povolené zeleniny. V třetí fázi s vařeným bramborem.
Ingredience na 4 porce:
- 1/2 bílé cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g baby špenátu
- 50 ml vody
- 500 g kuřecích prsou
- 50 g kvalitní sušené šunky (min 95% masa) (od třetí fáze diety)
- 30 g strouhaného parmazánu
- 300 ml kuřecího vývaru z povoleného masa a zeleniny
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy:
Nejdříve si rozehřejeme troubu na 190°C. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na olivovém oleji, dokud nezezlátnou. Přidáme špenát, sůl, pepř a podlijeme vodou. Směs vaříme asi dvě minuty.
Připravíme si dva 80 cm pláty alobalu a položíme přes sebe, aby byla plocha pro roládu co největší. Do jeho střední části vodorovně rozprostřeme natenko rozklepaná kuřecí prsa do souvislé vrstvy. Maso osolíme a opepříme.
Na polovinu masa rozprostřeme špenátovou směs z pánvičky, poklademe plátky šunky a vše posypeme parmazánem. Maso zarolujeme a obalíme alobalem. Roládu poté svážeme, aby se při pečení nerozpadla. Vložíme do zapékací mísy a podlijeme připraveným vývarem. Pečeme hodinu na 190 °C a poté sejmeme alobal a dopékáme ještě 20 minut na 230 °C, odkud nebude krásně zlatavá.
Můžeme ihned podávat.
Dobrou chuť!
Hledám nejvhodnější program...