Francouzská keto dieta

Použitím slevového kódu GLS50 získáte slevu 50% na dopravu prostřednictvím dopravce GLS. I nadále samozřejmě platí, že objednávky nad 1500 Kč vám doručíme zdarma!

Kuřecí roláda s parmazánem a špenátem



Dieta není překážkou, abyste se s rodinou sešli u slavnostního oběda! Oslavte velikonoce skvělou kuřecí roládou se špenátem a parmazánem! 

Konzumujte od druhé fáze jako "normální jídlo" nejvýše jednou denně. Jako přílohu zvolte salát z povolené zeleniny. V třetí fázi s vařeným bramborem.

Ingredience na 4 porce:

  • 1/2 bílé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g baby špenátu
  • 50 ml vody
  • 500 g kuřecích prsou
  • 50 g kvalitní sušené šunky (min 95% masa) (od třetí fáze diety)
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 300 ml kuřecího vývaru z povoleného masa a zeleniny
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy:

Nejdříve si rozehřejeme troubu na 190°C. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na olivovém oleji, dokud nezezlátnou. Přidáme špenát, sůl, pepř a podlijeme vodou. Směs vaříme asi dvě minuty.

Připravíme si dva 80 cm pláty alobalu a položíme přes sebe, aby byla plocha pro roládu co největší. Do jeho střední části vodorovně rozprostřeme natenko rozklepaná kuřecí prsa do souvislé vrstvy. Maso osolíme a opepříme.

Na polovinu masa rozprostřeme špenátovou směs z pánvičky, poklademe plátky šunky a vše posypeme parmazánem. Maso zarolujeme a obalíme alobalem. Roládu poté svážeme, aby se při pečení nerozpadla. Vložíme do zapékací mísy a podlijeme připraveným vývarem. Pečeme hodinu na 190 °C a poté sejmeme alobal a dopékáme ještě 20 minut na 230 °C, odkud nebude krásně zlatavá.

Můžeme ihned podávat.

Dobrou chuť!

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem