Krůtí segedín



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 4 porce

  • 600 g libového krůtího masa
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 2 lžíce za studena lisovaného slunečnicového oleje
  • 2 bobkové listy
  • kmín
  • 2 lžíce sladké papriky
  • sušený česnek
  • sůl
  • pepř
  • 1 l vody

postup přípravy

Maso nakrájíme na stejně velké nudličky. V kastrolu si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli, po prohřátí cibule přidáme maso. To orestujeme ze všech stran, poté osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného česneku, kmín a sladkou papriku. (Pozor, paprika se nesmí restovat s masem dlouho, jinak zhořkne.) To vše společné důkladně promícháme a zalijeme vodou tak, aby maso bylo téměř ponořené. Pro výraznější chuť přidáme ještě 2 bobkové listy. Kastrol zavřeme a necháme dusit 10 minut.

Po 10 minutách přidáme nakrájené okapané kysané zelí. Pozor, zkontrolujte na obalu, že kysané zelí je bez přidaného cukru. Zelí s masem podusíme dalších 15 - 20 minut nebo dokud maso nezměkne.

Takto připravený segedín můžeme podávat ve 2. fázi diety například s cuketovými nudlemi, ve 3. fázi již přidejte i sacharidovou přílohu (2 lžíce brambor nebo rýže).

Pokud vaříte pro celou rodinu dejte si stranou z takto uvařeného segedínu porci pro sebe a do zbytku přidejte zakysanou smetanu.