Francouzská keto dieta

Krevety na víně a česneku



Recept je vhodný do 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 120 g krevet
  • 1 dcl bílého vína
  • Půlka stroužku česneku
  • 2 polévková lžíce oleje
  • 2 polévkové lžíce
  • 1 hřebíček
  • ¼ cibule
  • 2 polévkové lžíce celozrnné rýže

postup přípravy

Nejprve si připravíme dušenou rýži. Rýži přebereme, opláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou. Vložíme do hrnce a přidáme půl polévkové lžíce oleje, špetku soli, 1 hřebíček a ¼ cibule vcelku. Vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevypaří. Poté vyjmeme hřebíček a cibuli.

Krevety omyjeme a osušíme, oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájený česnek. Po minutě vložíme krevety a pečeme z obou stran 5 minut. Sejmeme z plotny a k osmaženým krevetám přilejeme 1 dcl suchého bílého vína a promícháme.

Krevety servírujeme na kopeček celozrnné dušené rýže.

Online kalkulačka

Vypočítejte, jaký dietní program je pro Vás nejvhodnější?

Pohlaví

Problematické partie

Hledám nejvhodnější program...

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem