Francouzská proteinová dieta

Krevetový salát s pikantní marinádou



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 2 porce

  • 240 g krevet
  • 2 malé hrsti římského salátu
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 1 rajče

MARINÁDA NA KREVETY

  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce za studena lisovaného olivového oleje
  • 2 tabletky rozpuštěné stévie
  • 1/2 lžičky kůry z citrónu
  • šťáva z 1 citronu

postup přípravy

Rozpálíme si pánev a hodíme krevety, které jsme nechali uležet cca 1 hodinu v marinádě. Krevety orestujeme na prudkém ohni cca 3-5 min, dokud se nám marináda na krevetách nezačne lehce spékat.

V tuto chvíli přihodíme fazolové lusky k ohřátí. Lusky by se neměly restovat dlouho, proto je promíchejte s již hotovými krevetami na závěr.

Hotovou směs restovaných krevet a fazolových lusků přidáme na připravený římský salát.

Od 3. fáze je vhodné doplnit o sacharidovou přílohu. 

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem