Italské houbové risotto s parmazánem
Recept je vhodný do 2. a 3. fáze
ingredience na 2 porce
- 1 balení Prodietix risoni
- ¼ šalotky
- 300 ml hovězího vývaru z kostí
- 150 g hlívy ústřičné
- 50 g čerstvého špenátu
- 20 g parmezánu
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného česneku
- 1 lžička citronové šťávy
postup přípravy
Do rozehřáté pánve nalijeme lžíci olivového oleje a vložíme ¼ nadrobno nakrájené šalotky. Jakmile šalotka začne zlátnout, nasypeme do pánve risoni a chvíli opékáme. Následně přidáme na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou, sušený česnek a zalijeme 300 ml vývaru.
Vaříme, dokud risoni nezměknou. Následně přidáme čerstvé lístky špenátu.
Pánev stáhneme z plotny, přidáme 20 g nadrobno nastrouhaného parmazánu a lžičku citronové šťávy a zamícháme.
Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odstát. Poté podáváme .
Hledám nejvhodnější program...