Houbové karbanátky
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
ingredience na 2 porce
- 180 g libového hovězího masa
- 80 g jedlých hub
- 1 ks žloutek
- 1 polévková lžíce sušené cibule
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice (neslazené)
- hrstka majoránky a oregana
- hrst kadeřavé kapusty
- sůl
- pepř
- pečící papír
postup přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Kadeřavou kapustu spaříme v horké vodě, necháme vychladnout a nakrájíme nadrobno. Houby a kapustu smícháme s mletým hovězím masem, žloutkem, dijonskou hořčicí, sušenou cibulí a bylinkami. Vše zpracujeme v misce a dochutíme solí a pepřem.
Ze zpracované směsi vytvoříme 4 zhruba stejně velké karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, cca 30 minut.
Na jednu porci počítáme 2 karbanátky.
Podáváme s čerstvou zeleninou nebo s celerovým salátem.
Hledám nejvhodnější program...