Houbové karbanátky



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 2 porce

  • 180 g libového hovězího masa 
  • 80 g jedlých hub 
  • 1 ks žloutek 
  • 1 polévková lžíce sušené cibule 
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice (neslazené) 
  • hrstka majoránky a oregana 
  • hrst kadeřavé kapusty 
  • sůl
  • pepř
  • pečící papír 

postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Kadeřavou kapustu spaříme v horké vodě, necháme vychladnout a nakrájíme nadrobno. Houby a kapustu smícháme s mletým hovězím masem, žloutkem, dijonskou hořčicí, sušenou cibulí a bylinkami. Vše zpracujeme v misce a dochutíme solí a pepřem.

Ze zpracované směsi vytvoříme 4 zhruba stejně velké karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, cca 30 minut.

Na jednu porci počítáme 2 karbanátky.

Podáváme s čerstvou zeleninou nebo s celerovým salátem