Houbová smaženice



Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 1 porce Prodietix - Žampionová omeleta
  • 150 g hub (můžeme použít i mražené)
  • lžíce za studena lisovaného slunečnicového nebo olivového oleje
  • 1 lžíce sušené cibule
  • kmín
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Na rozpálenou pánev nalijeme lžíci oleje a přidáme sušenou cibulku. Necháme lehce zpěnit a vsypeme očištěné houby. Lehce orestujeme, dokud houby nepustí vodu. Poté přidáme kmín, přiklopíme poklicí a necháme dusit houby doměkka. Mezitím si v misce dle návodu rozmícháme směs na Prodietix Žampionovou omeletu. Po změknutí houby osolíme a opepříme a zalijeme připravenou směsí na omeletu. Za stálého míchání prohřejeme na pánvi, dokud směs neztuhne. Před podáváním můžeme ještě posypat pažitkou.