Dýňové pyré



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 100 g dýně např. Hokkaido (zbavené semínek)
  • 70 g cukety
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • olivový olej

postup přípravy

Dýni pokrájíme na stejně velké dílky a připravíme buď vařením v osolené vodě nebo pečením. Pečením bude mít dýně jemnější chuť. Pokud se rozhodneme pro pečení, vložíme dílky dýně potřené olivovým olejem na plechu do rozpálené trouby na 180° C. Pečeme do měkka. Dýně Hokkaido se nemusí loupat, ostatní jako například máslovou, raději oloupejte. Cuketu oloupeme, zbavíme semen a uvaříme v osolené vodě. Uvařenou či upečenou dýní a cuketu dejte do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte lžičku oleje, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.