Dýňové pyré
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
ingredience na 1 porci
- 50 g dýně např. Hokkaido (zbavené semínek)
- 70 g cukety
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- olivový olej
postup přípravy
Dýni pokrájíme na stejně velké dílky a připravíme buď vařením v osolené vodě nebo pečením. Pečením bude mít dýně jemnější chuť. Pokud se rozhodneme pro pečení, vložíme dílky dýně potřené olivovým olejem na plechu do rozpálené trouby na 180° C. Pečeme do měkka. Dýně Hokkaido se nemusí loupat, ostatní jako například máslovou, raději oloupejte. Cuketu oloupeme, zbavíme semen a uvaříme v osolené vodě. Uvařenou či upečenou dýní a cuketu dejte do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte lžičku oleje, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.
Hledám nejvhodnější program...