Francouzská proteinová dieta

Cuketa nadívaná šťouchanými bramborami



Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience pro 1 porci

  • 1 menší cuketa
  • 1 balení Prodietix šťouchaných brambor
  • 1 lžička sušené cibule a česneku
  • 1 lžička bylinek podle chuti (bazalka, majoránka, oregáno)
  • od 2. fáze jedno menší rajče
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Cuketu podélně rozkrojíme, vydlabeme měkkou část a nakrájíme na drobné kostičky, které orestujeme na trošce olivového oleje a přidáme sušenou cibuli, česnek a vybrané bylinky. Přiklopíme poklicí a krátce podusíme.
Šťouchané brambory připravíme podle návodu a smícháme s připravenou směsí z cukety. Směs si podle chuti přisolíme a opepříme a naplníme jí vydlabanou cuketu. Ve 2. fázi můžeme takto připravenou cuketu poklást plátky rajčete.
V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme zhruba 15 - 20 minut.
Jako přílohu vyzkoušejte lehounký salát z řapíkatého celeru. 

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie

Poraďte se s výživovým poradcem

Zarezervujte si bezplatnou telefonickou konzultaci s výživovým poradcem