Cmunda po kaplicku
Varianta pro 1. fázi, 2. fázi a 3.fázi:
Ingredience (pro 2 porce)
- 2 bramboráky Prodietix
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- sušený česnek
- majoránka
- 500 g kysaného zelí
- 1 čajová lžička čekankového sirupu
Postup přípravy
Zelí podlijeme a uvaříme do měkka. Dochutíme solí a čekankovým sirupem, pokud je to potřeba.
Obsah dvou sáčku Prodietix bramboráku vsypeme do 150 ml studené vody. Přidáme ½ lžičky sušeného česneku a lžičku majoránky a mletý kmín. V misce promícháme metličkou, aby se prášek s vodou spojil. necháme 1 minutu odstát. Odstátou směs vlijeme do pánve s nepřilnavým dnem a opékáme z po dobu cca 2–3 minuty na středním ohni. V polovině času obrátíme.
Bramborák podáváme společně se zelím.
Dobrou chuť.
Varianta pro 2. fázi a 3. fázi:
Ingredience (pro 4 porce)
- 2 bramboráky Prodietix
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- sušený česnek
- majoránka
- 500 g kysaného zelí
- 2 čajové lžičky čekankového sirupu
- 300 g kuřecích prsou
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup přípravy
Kuřecí prsa opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme a opepříme a na oleji orestujeme.
Zelí podlijeme a uvaříme do měkka. Dochutíme solí a čekankovým sirupem, pokud je to potřeba.
Obsah dvou sáčku Prodietix bramboráku vsypeme do 150 ml studené vody. Přidáme ½ lžičky sušeného česneku a lžičku majoránky a mletý kmín. V misce promícháme metličkou, aby se prášek s vodou spojil. necháme 1 minutu odstát. Odstátou směs vlijeme do pánve s nepřilnavým dnem a opékáme z po dobu cca 2–3 minuty na středním ohni. V polovině času obrátíme.
Bramborák podáváme společně se zelím a masem.
Dobrou chuť.
Hledám nejvhodnější program...