Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Ředkvičková pomazánka

10. 5. 2022

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Pomazánka, která svou svěží a lehkou chutí připomíná jaro. Stačí jen pár ingrediencí a obyčejná svačina se stane potěšením a osvěžením. Nejlépe pomazánka chutná s proteinovým slaným pečivem. Ozdobte si jídlo čerstvými bylinkami, jezte i očima.

POZOR! Tvaroh je povoleno konzumovat až ve 3. fázi, pro výrobu pomazánky ho však výjimečně využijete i v ostatních fázích.

Co potřebujete:
  • 1 svazek ředkviček
  • 100 g nízkotučného tvarohu 
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • citronová šťáva (podle chuti)
  • sůl a pepř

Jak na to:

1. Ředkvičky nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte 5 minut odležet v misce.

2. Mezitím najemno nasekejte kopr.

3. Slejte z ředkviček všechnu vodu, přimíchejte nízkotučný tvaroh a nasekaný kopr.

4. Promíchejte, osolte, opepřete, ochuťte citronovou šťávou dle vlastní chuti.

5. Nechte v lednici odpočinout alespoň 20 minut, ideálně do 2. dne. Chuť i vůně kopru se rozleží a pomazánka bude intenzivnější.

6. Natírejte v tenké vrstvě na jakékoliv slané pečivo Prodietix.

Související produkty