Veselé Velikonoce! Máme pro vás velikonoční dárek v podobě 25% slevy na Protein Bueno Coconut po zadání kódu KOKOSBUENO25.

Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Pohybová aktivita při ketodietě

25. 1. 2021

Od svých zákazníku často dostáváme dotazy týkající se fyzické aktivity. Zajímá vás, zda má smysl při keto dietě cvičit a jakou aktivitu zvolit? Pak je tento článek právě pro vás.

Cvičit nebo necvičit?

Jak je známo, efektivita váhové redukce je ovlivněna z 80 % jídelníčkem a z 20 % pohybovou aktivitou.

Chcete počet shozených kilogramů maximalizovat, pak neváhejte nějakou pohybovou aktivitu do své rutiny zařadit.

Jakou fyzickou aktivitu zvolit v průběhu ketodiety?

Pokud jste se rozhodli věnovat svému hubnutí 100 % úsilí a máte v plánu svoji rutinu rozšířit o cvičení, zvolte raději aerobní aktivitu. Zjednodušeně řečeno jde o takový typ cvičení, při kterém můžete bez problémů konverzovat a zároveň je organismus zahřátý. Jedná se například o plavání, chůzi, pomalý běh (jogging), cyklistiku, běh na lyžích, veslování, jízdu na kolečkových bruslích a mnoho dalších. Spoustu lidí pak překvapí, že aerobní jsou pro někoho například i svižná chůze, nebo domácí úklid.

Je moje oblíbená fyzická aktivita aerobní nebo ne?

Přesnou tepovou frekvenci můžete monitorovat pomocí fitness náramku nebo fitness hodinek. Při aerobní aktivitě se tepová frekvence pohybuje v tzv. aerobním pásmu, což představuje 60 – 80 % maximální tepové frekvence.

Je vhodné silové cvičení?

Není. Proč se v průběhu ketonové diety nedoporučuje silové cvičení? Podmínkou ketózy je vyčerpání zásob glukózy v krvi. Silové aktivity naopak glukózu vyžadují. Nenajde-ji li tělo v krvi, začne si ji “vyrábět” ze svalové hmoty. Namísto hubnutí tukových zásob tedy začnete přicházet o svalovou hmotu.

Kolik minut bych měl/a cvičit?

Aktivita by měla být nepřerušovaná, konstantní a nejméně 45 minut dlouhá, protože prvních spalování tuků začne probíhat v těla až po 20 minutách výkonu.

Pokud to tedy shrneme – cvičení rozhodně napomáhá při maximalizaci váhových úbytků. Vhodné je zařadit aerobní aktivitu a hlídat si v průběhu cvičení tepovou frekvenci. Aktivita by měla trvat alespoň 45 minut. V průběhu ketodiety je lepší vyhnout se silovému cvičení.