Veselé Velikonoce! Máme pro vás velikonoční dárek v podobě 25% slevy na Protein Bueno Coconut po zadání kódu KOKOSBUENO25.

Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Jak zhubnout stehna a lýtka?

27. 10. 2021

Toužíte mít hezké nohy, pevná stehna a vypracovaná lýtka? Poradíme vám, jak efektivně zhubnout nohy pomocí úpravy jídelníčku a jaký sport vám pomůže svaly na nohou zpevnit a vytvarovat.

 

V oblasti stehen se tuk usazuje nejčastěji postavám typu „hruška“. V menší míře může vést usazování tuku v nohách pouze k optickému nepoměru, při nadváze a přetížení nohou se však mohou objevovat i zdravotní komplikace, jako jsou křečové žíly, otoky, bércové vředy či kloubní potíže. Proto je k hubnutí nohou nejlepší přistupovat celistvě. Úpravou jídelníčku lze zrychlit metabolismus a pomocí pohybu budovat svaly a tvarovat nohy.

 

Vyvážená strava hraje v našem životě velkou roli. Skutečně jsme to, co jíme, a také se cítíme podle toho, co tělu (ne)dopřáváme. Vyvážený jídelníček by proto měl uspokojovat všechny naše chutě a měl by být vyvážený tak, aby nás po večerech nehonila mlsná. Důležité je dodávat tělu výživu pravidelně po celý den, nehladovět a nedohánět kalorický deficit večer před spaním. Velmi často se lidé diví tomu, že při hubnutí jedí častěji, než jsou zvyklí, přitom jim centimetry v pase a bocích úspěšně ubývají. Tělo má tendence ukládat si při pocitu nedostatku tuk „na horší časy“. Pokud během celého dne „nestíháte“ a trápíte se hladem, nejen, že nezhubnete, ale většinu toho, co večer sníte, uloží tělo rovnou v podobě zásoby tuků. Pokud je pro vás pravidelný režim v jídle nezvladatelný bez pomoci, vyzkoušejte dietní program s keto dietou Prodietix. Díky jednoduché přípravě jídel budete mít dostatek času věnovat své proměně veškerou nezbytnou energii, naučíte se pravidelnosti v jídlech a po ruce vám vždy budou také naši výživoví poradci. Nezapomínejte ani na dostatečný pitný režim. Vyměňte slazené, kolové nápoje a džusy za čistou vodu a neslazený čaj. Vypít byste měli alespoň 2 litry denně.

 

Máte sedavý styl života a trápí vás pocity těžkých nohou? Pokuste se do svého denního režimu zařadit pravidelný pohyb. Pravidelná ranní procházka vám pomůže nakopnout metabolismus od začátku dne, budete se cítit lépe a okysličený mozek bude podávat lepší výkony. Večerní chůzí po práci si zase vyčistíte hlavu, urovnáte myšlenky a protáhnete ztuhlé končetiny. Na hubnutí nohou je také skvělý běh, nordic walking, in-line brusle či tanec. Ke kardio aktivitám můžete přidat také posilovací cvičení. Pro zpevnění stehen jsou velmi účinné klasické a široké dřepy. Na vytvarování lýtek jsou skvělé výpony, zjednodušeně zvedání pat a celého těla na špičky. Výpony lze provádět mnoha způsoby, základní provádějte při rozkročení nohou v šíři ramen. Pokročilou variantou jsou výpony prováděné v širokém dřepu. Do této pozice se dostanete tak, že ze širokého rozkročení přejdete do dřepu, pozici držíte a zvedáte pouze paty vzhůru současně, nebo střídavě. Po těchto cvicích nezapomeňte na důkladné protažení svalů, aby nedocházelo ke křečím.