Celerový salát



Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Ingredience na 1 porci:

  • 150 g celeru (bulvy)
  • 2 řapíky z řapíkatého celeru
  • 50 g ředkviček
  • 2 hrsti čerstvého salátu (polníček, římský, špenát nebo jakýkoliv jiný)
  • 1 lžička dijonské hořčice (neslazené)
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce za studena lisovaného oleje (nejlépe slunečnicový)
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Celer nakrájíme na stejně velké kostky a dáme uvařit. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme na malé kostičky řapíkatý celer a také najemno nakrájíme ředkvičky. Všechnu tuto nakrájenou zeleninu smícháme. V malé misce dobře promícháme dijonskou hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Olej je nejlepší použít slunečnicový, kvůli jeho neutrální chuti. Nemáme-li však k dispozici za studena lisovaný slunečnicový olej, můžeme použít i jiný (olivový, řepkový). Zálivkou přelejeme zeleninu, zlehka promícháme a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet. Až těsně před podáváním vmícháme do salátu opatrně také omyté salátové listy a nasekanou pažitku. Tento salát je v 1. fázi skvělá příloha k nugetkám a od 2. fáze i k jakýmkoliv masům.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie