Celerové hranolky



Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

ingredience

  • celer
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Celer nakrájíme na hranolky o velikosti přibližně 1 x 1 cm. V průběhu krájení dáváme do vody, aby celer nezhnědl. Po nakrájení celého objemu osušíme utěrkou a rozložíme na plech s pečícím papírem. Do dlaní nalijeme olivový olej a hranolky s ním pečlivě potřeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220°C a pečeme přibližně 20 – 25 minut, dokud hranolky nezměknou a nezískají barvu. Po vyjmutí z trouby osolíme a opepříme.

V první fázi se hranolky hodí jako pochoutka mezi jídly nebo příloha k Prodietix Nugetám, od druhé fáze můžeme podávat k masu jako přílohu v rámci „normálního“ jídla.