Candát se salátem a hořčičným dresingem



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci ryby

  • 150 g filetu z candáta
  • snítka tymiánu
  • lžíce za studena lisovaného slunečnicového nebo olivového oleje
  • sůl
  • pepř

ingredience na salát

  • hrst polníčku
  • hrst čerstvého špenátu
  • 50 g fenyklu
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 5 větších ředkviček

ingredience na dresing

  • lžíce dijonské hořčice
  • lžíce bílého vinného octa
  • lžíce vody
  • lžíce olivového oleje
  • 1/2 - 1 tabletka stévie
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Nejdříve si připravte salát. Polníček a špenát omyjte, nechte okapat a vložte do misky. Fenykl nakrájejte na jemné nudličky. Řapíkatý celer také nakrájejte na jemno. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na plátky. Vše přidejte do misky k salátům, zamíchejte a dejte do lednice.

Dresing připravíme následovně: ve lžíci vody rozpustíme 1/2 tablety stévie, poté přidáme dijonskou hočici, bílý vinný ocet, olivový olej a sůl a pepř. Vše metličkou promícháme do konzistentní směsi.

Rybu potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme obraný tymián. Na rozpálenou pánev vložíme kousek pečícího papíru - musí být tak velký, aby se na něj ryba pohodlně vešla. Na papír položíme rybu kůží dolů. Pečeme dokud nebude takřeka hotová. Poté opatrně obrátíme a pár minut necháme opéct ještě z druhé strany. Pánev už můžeme odstavit a nechat rybu dojít.

Před servírováním smícháme 2/3 dresingu se salátem. Zbylý dresing si necháme k rybě.