Asijské nudle s hovězím masem



Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

ingredience na 1 porci

  • 100 g libové hovězí roštěné
  • shirataki nudle
  • 100 g pak choi
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 50 g pórku
  • hrst koriandru
  • lžíce sójové omáčky
  • lžíce sezamového oleje (může být i jiný)
  • sůl
  • pepř

postup přípravy

Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky přes vlákno, osolíme, opepříme a odložíme stranou. Až budeme maso vkládat na pánev, mělo by mít pokojovou teplotu, myslete tedy na to a vyndejte jej z lednice zavčasu.

Na větší kousky si nakrájíme veškerou zeleninu a houby.

Shirataki nudle propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Při menším hladu je dostačující polovina balení nudlí, větší jedlíci jistě zvládnou sníst celé.

Do rozpáleného woku nalijeme lžíci oleje, pro výraznější asijskou chuť je nejlepší použít olej sezamový. Pokud jej však nemáte, použijte jakýkoliv jiný za studena lisovaný. Na olej přidáme maso a zeleninu a zprudka rychle orestujeme, aby zelenina zůstala křupavá a maso se ze všech stran zatáhlo. Poté přidáme lžíci sójové omáčky a okapané nudle. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Při podávání posypeme nasekaným koriandrem.

Online kalkulačka

Spočítejte si Váš dietní program

žena muž

Problematické partie