O proteinové dietě známé také jako ketogenní či ketodietě...

Co to je proteinová dieta?

Proteinová dieta, známá také jako  "bílkovinná", "ketogenní", či "ketodieta", je lékařskou vědou uznávaná metoda, která už po několika týdnech přináší skvělé a trvalé výsledky v hubnutí. Byla vynalezena harvardským profesorem George L. Blackburnem, jenž si dal za cíl zjistit, kdy bude lidský organismus spalovat přednostně uložené tuky a přitom si zachová svalovou tkáň.

Při běžných redukčních dietách tělo spaluje až 40% ze svalů a 60% z tuků. Svaly však jsou hlavními spalovači tuků, a když dieta skončí, tak se metabolismus není schopen vypořádat se stejným množstvím energie ve stravě, jako před dietou a nastává „jo – jo efekt“. Profesorovi Blackburnovi se podařilo identifikovat proteinovou dietu, známou také jako bílkovinnou, ketogenní dietu či ketodietu. Redukce hmotnosti při proteinové dietě probíhá především na úkor tukových zásob a svalová hmota zůstává zachována. Organismus se při ní nachází ve stavu zvaném ketóza.

Graf běžné redukční diety Graf proteinové diety

 

Co to je ketóza?

Ketóza je organismu přirozený biologický stav. Nastává, když se tělu ve stravě pravidelně dodává dostatečné množství proteinů (bílkovin) a zároveň je na minimum snížen příjem sacharidů a tuků. V ketóze se pak začínají tvořit „ketolátky“. Vznikají štěpením tukových tkání a mají schopnost plnohodnotně nahradit sacharidy, které jsou primárním zdrojem energie člověka.

V důsledku toho dochází k úbytku nejen podkožního tuku, ale také útrobního tuku, neboli viscerálního, který obklopuje důležité orgány. Snižuje se hladina cholesterolu v krvi a klesá produkce hormonu inzulinu, který štěpí cukry a vyvolává chuť na sladké. Ketózu neprovází hlad, chutě ani špatná nálada. Naopak! Člověk se cítí plný energie a místy má až euforickou náladu. Ketóza je také skvělý detoxikační prostředek. Tělo totiž spaluje i usazené toxické látky, prostě vyloučí vše, co nepotřebuje. Do ketózy se organismus dostává po 2 – 3 dnech proteinové diety. Proteinovou dietu je velmi náročné až nemožné si denně připravovat z běžných potravin, proto je tu Prodietix proteinová dieta, jejíž základ představují speciální proteinová jídla.

Co jsou proteinová jídla?

Prodietix proteinová dieta Vám přináší širokou škálu speciálních proteinových jídel, která plnohodnotně dokážou nahradit běžnou denní stravu člověka. Na výběr máte z několika desítek sladkých či slaných potravin.

Polévky, omelety, těstoviny, pečivo, krekry, studené nápoje, teplé nápoje, palačinky, smoothies, krémy, koláče a další nejen chutné, ale i zdravé pokrmy. Vyráběna jsou ve Francii pouze z přírodních zdrojů nejvyšší kvality s vysokým obsahem proteinů. Tedy například z mléka, vaječných bílků, sóji, syrovátek a jiných. Obsahují celou řadu vitamínů a minerálů, které lidský organismus denně potřebuje.

Legislativně splňují podmínky zákonů nejen pro Českou republiku, ale i pro celou Evropskou unii. Vlastní certifikáty ISO 22000 a FSSC 22000. Prodietix proteinové potraviny se snadno připravují a disponují širokou nabídkou receptů, jenž pomohou si proteinovou dietu ještě více vychutnat.

Jak proteinová dieta probíhá?

Prodietix proteinová dieta má několik typů. Nazývají se dietní programy. Délka jednotlivých programů je závislá na věku, pohlaví, aktuální hmotnosti a především na cíli v hubnutí. Tudíž na počtu kilogramů, který každý zákazník chce či potřebuje zhubnout. Čím je váhová redukce větší, tím jsou dietní programy delší. Každému zákazníkovi je tedy individuálně doporučen vhodný typ proteinové diety tak, aby dosáhl své vysněné váhy.

Každý dietní program má tři fáze, jejichž délka je stejná. Rozdíl mezi jednotlivými fázemi je pouze v počtu proteinových jídel denně. Ve fázi první dochází ke kompletnímu nahrazení běžného jídelníčku zákazníka za jídelníček složený pouze z proteinových potravin a povolené zeleniny. Tato fáze ne nadarmo nese název „váhová redukce“, protože dochází k navození ketózy a úbytek kilogramů je nejvíce znát. Na konci této fáze je zákazníkova hmotnost snížena o  60 – 80 % celkového cíle v hubnutí.

Druhá a třetí fáze se jmenují „stabilizace“ a „fixace“. Z jejich názvů je patrné, že cílem těchto fází je především prevence jo-jo efektu. Kdyby byla dieta ukončena už po první fázi, kdy ještě organismus není zvyklý na sacharidy a tuky, tak by v těle nastala hromadná produkce inzulinu, organismus by začal ukládat energii „na horší časy“ a nastoupil by jo-jo efekt. 

Druhá a třetí fáze plní funkci pozvolného návratu k běžnému jídelníčku pomocí postupného zahrnování sacharidů a tuků do stravy. Zpravidla je ve druhé fázi jedno proteinové jídlo (oběd nebo večeře) denně nahrazeno za jídlo běžné, neboli „normální“. Ve třetí fázi jsou „normální“ jídla už dvě (nejčastěji oběd a večeře). Prodietix proteinová dieta je efektivní a zdravý způsob hubnutí s garantovanými výsledky. Existuje však několik podmínek, které je nutné dodržovat, aby správně fungovala.

Co je nutné během proteinové diety dodržovat?

Pro správnou funkci Prodietix proteinové diety a zaručený výsledek v hubnutí je nutné dodržet tři základní podmínky, jejichž porušení může vést ke zpomalení či ukončení stavu ketózy v organismu:

pitný režim: nejméně 2l – 3l denně neochucené vody, případně zeleného či černého čaje bez cukru. Pokud holdujete kávě, tak je možná dvakrát denně konzumace pouze černé zrnkové kávy (turek či espresso) bez mléka a cukru. Vhodná je také káva bez kofeinu, který zpomaluje ketózu.  

konzumace zeleniny: nejméně 300g – 500g vybraných druhů „povolené“ zeleniny. Povolená zelenina se pro každou fázi proteinové diety liší. Podrobný seznam povolené zeleniny naleznete níže v kapitolách věnujícím se podrobně každé fázi. Zeleninu lze konzumovat, jako přílohu k proteinovým jídlům, „normálním“ jídlům, nebo mezi jídly

pravidelnost v jídle: odstup mezi jednotlivými proteinovými jídly by měl být přibližně 3 – 4 hodiny. První jídlo dne do půl hodiny po probuzení a poslední maximálně dvě hodiny před spaním, v průběhu proteinové diety by měl být také vyvážený poměr mezi sladkými a slanými jídly

Čeho se naopak vyvarovat?

Stav zvaný ketóza je velmi citlivý na energetické hodnoty v přijímané potravě a především na sacharidy. Pokud si jich v jídle dodáme dostatek, tak se proteinová dieta stane neúčinná. Například jeden klasický rohlík nebo jedno pivo může ketózu úplně ukončit, protože tyto potraviny jsou sacharidů plné. Nastartování ketózy pak trvá znovu celé 2 – 3 dny. 

Po dobu celé proteinové diety je nutné se vyvarovat všem potravinám obsahujícím velké množství sacharidů nebo tuků. Jedná se především o sladkosti, cukrovinky, chipsy a slané snacky, pečivo, uzeniny, lahůdky, lihoviny, slazené limonády, džusy a další. V některých fázích proteinové diety však nejsou povoleny ani určité mléčné výrobky, ovoce, jisté druhy zeleniny, rýže, či například brambory. Seznam nepřípustných potravin pro proteinovou dietu by byl o poznání širší než seznam těch přípustných. Proto povolené potraviny pro každou jednotlivou fázi Prodietix proteinové diety uvádíme níže v následujících třech kapitolách. 

Je nutná pohybová aktivita?

V první fázi je možné pokračovat v činnostech, na které je organismus zvyklý, ale není doporučeno zavádět nové sportovní aktivity. Ve druhé a třetí fázi je možné zavádět nové sportovní aktivity. Sportovní aktivita v průběhu proteinové diety nutná není, ale může být velmi přínosná pro její efektivitu. Naopak pravidelný a správný (pro redukci hmotnosti) pohyb je ve druhé fázi proteinové diety doporučený. A jak vlastně „správné“ sportování vypadá? 

Správná pohybová aktivita pro redukci hmotnosti je tak zvaně aerobní (z řeckého aer = vzduch). Metabolismus při takové činnosti probíhá za přítomnosti kyslíku. Zjednodušeně řečeno jde o takový typ cvičení, kdy při něm můžeme bez problémů konverzovat bez většího omezení na dechu a zároveň je organismus zahřátý. Probíhá v rozmezí 50 – 75% maximální tepové frekvence. Jedná se například o plavání, chůze (nordic walking), pomalý běh (jogging), cyklistika, běh na lyžích, veslování, jízda na kolečkových bruslích a mnoho dalších. Aerobní aktivitou ale také může být například úklid domácnosti, či práce na zahradě. Důležitou roli v aerobním cvičení hraje jeho délka. V průměru až po 20ti minutách nepřetržité aerobní aktivity tělo přechází ze spalování sacharidů (konkrétně glykogenu) na tukové zásoby. Takže trvání sportovní aktivity by mělo být delší než 40 minut. Fyzickou aerobní aktivitu doporučujeme ideálně 3x týdně.  

1.fáze - „Váhová redukce"

Nejpřísnější fáze Prodietix proteinové diety. Jídelníček v ní se skládá pouze z povolené zeleniny a proteinových jídel. Jejich počet se může pro každého zákazníka lišit. Zpravidla to bývá 4, 5, nebo 6 kusů proteinových jídel denně. V organismu se pomocí nich navodí a udržuje stav zvaný ketóza. Tělo začne čerpat z vlastních energetických zásob (z podkožních a útrobních tuků) už po dvou až třech dnech. První výsledky v úbytku hmotnosti a centimetrů u problematických partií jsou viditelné už po 5 až 7mi dnech. Naopak na jejím konci se váha zákazníka dostává až na 60 % - 80 % cíle v hubnutí. První fázi kromě největšího váhového úbytku provází až překvapivý dostatek energie, pocit nasycenosti, dobrá nálada a další výhody proteinové diety (viz výše kapitola s názvem „ketóza").

Povolená zelenina v 1. fázi:

Brokolice, květák, cuketa, čekanka, ředkvičky, ředkev, okurka, špenát, mangold, fazolové lusky, zelí, kapusta, celer řapíkatý i bulva, fenykl, čerstvé houby, chřest, lilek, patison, řeřicha, artyčok, tuřín, všechny druhy salátu, všechny bylinky, sojové klíčky, mungo klíčky, sušená cibule, sušený česnek.

K úpravě můžete na den použít 2 polévkové lžíce za studena lisovaného oleje (olivový, řepkový, sezamový, lněný a další). Dochucovat je možné pomocí 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice (neslazené), octa (bez omezení množství a druhu s výjimkou jablečného octa) a náhradního rostlinného sladidla ze stévie.

Vzorový jídelníček 1. fáze:

5 proteinových jídel denně a libovolné množství zeleniny povolené pro 1. fázi...

fáze Snídaně Dopolední svačina   Oběd Odpolední svačina       Večeře   
Pondělí

Prodietix vanilkový krém

Prodietix krekry a salát z čínského zelí s octovou zálivkou Prodietix tomatová polévka s cuketou Prodietix studený nápoj s příchutí exotického ovoce Prodietix slaninová omeleta s fazolkami
Úterý Prodietix smoothie ananas - banán Prodietix chléb s vaječným bílkem a dušeným baby špenátem  Prodietix nugety s celerovými hranolkami a dijonskou hořčicí Prodietix teplý nápoj s příchutí cappuccino Prodietix šťouchané brambory a brokolicové karbanátky
Středa Prodietix krém s příchutí créme brullé Prodietix čokoládový koláč Prodietix žampionová polévka s koprem a vaječným bílkem alá Kulajda Prodietix smoothie broskev - mango Wrap z Prodietix omelety se zeleninou, žampiony a dijonskou hořčicí

V sekci recepty naleznete celou škálu receptů z Prodietix proteinových jídel.

2.fáze - „Stabilizace"

Ve druhé fázi Prodietix proteinové diety zvané „stabilizace“ začíná pozvolné začleňování sacharidů a tuků do jídelníčku. Jedno proteinové jídlo, nejčastěji oběd nebo večeře, se nahradí jídlem „normálním“ (viz níže odstavec „normální jídla ve 2 fázi“). Například má-li zákazník v první fázi 5 proteinových jídel, tak ve druhé fázi pokračuje už jen se 4mi proteinovými jídly a jedním normálním. Ketóza v této fázi zůstává udržována a úbytek kil probíhá už o poznání pomaleji než ve fázi první. Tato fáze, stejně jako fáze třetí, je pro proteinovou dietu velmi důležitá. Kdyby došlo k ukončení diety už po fázi první, tak tělo, které není na sacharidy zvyklé, by začalo hromadně produkovat inzulin a došlo by k poměrně rychlému jo-jo efektu. Postupné zavádění sacharidů a tuků probíhá nejen přidáním jednoho „normálního“ jídla denně, ale také rozšířením seznamu povolené zeleniny (více níže v odstavci „povolená zelenina ve 2. fázi“).

„Normální“ jídla ve 2. fázi:

Základ normálních jídel tvoří vždy jedna z následujících surovin:

▪    2 vejce
▪    100 g telecího masa
▪    100 g libového hovězího masa
▪    150 g kuřecího masa bez kůže
▪    150 g krůtího masa bez kůže
▪    100 g libové zvěřiny
▪    100 g drůbežích jater 
▪    100 g hovězích jater 
▪    150 g pstruha
▪    150 g candáta
▪    150 g cejna

▪    100 g halibuta
▪    120 g mořského vlka
▪    150 g mořského ďase
▪    120 g pangasia
▪    150 g platýze
▪    150 g tresky
▪    100 g krabího masa
▪    120 g krevet
▪    200 g slávek
▪    100 g kalamárů

Povolená zelenina ve 2. fázi:

Tučně jsou zvýrazněny ty druhy zeleniny, které přibyly oproti 1. fázi...

Brokolice, květák, cuketa, čekanka, ředkvičky, ředkev, okurka, špenát, mangold, fazolové lusky, zelí, kapusta, celer řapíkatý i bulva, fenykl, čerstvé houby, chřest, lilek, patison, řeřicha, artyčok, tuřín, všechny druhy salátu, všechny bylinky, sojové klíčky, mungo klíčky, sušená cibule, sušený česnek, kedluben (pouze 1ks denně), paprika (1ks denně), rajče (1ks denně), dýně, avokádo (1/2 denně).

K úpravě zeleniny, či „normálních“ jídel můžete na den použít 2 polévkové lžíce za studena lisovaného oleje (olivový, řepkový, sezamový, lněný a další). Dochucovat je možné pomocí 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice (neslazené), octa (bez omezení množství a druhu s výjimkou jablečného octa) a náhradního rostlinného sladidla ze stévie.

Vzorový jídelníček 2. fáze:

4 proteinová jídla + 1 „normální“ jídlo + povolená zelenina pro 2. fázi...

fáze Snídaně Dopolední svačina Oběd Odpolední svačina Večeře
Pondělí

Prodietix smoothie malina - banán

Prodietix chléb s rajčetem a bílky Hovězí steak s fazolkami Prodietix studený nápoj s příchutí lesního ovoce Prodietix sýrová omeleta s brokolicí
Úterý Prodietix teplý nápoj s čokoládovou příchutí Prodietix vanilkový krém  Prodietix žampionová polévka s kysaným zelím alá Valašská kyselice Prodietix smoothie broskev - mango Pošírované kuře na bylinkách s cuketovými nudlemi
Středa Prodietix karamelový krém Prodietix smoothie ananas - banán Candát se salátem a hořčičným dressingem Prodietix krekry a tatarák z ředkviček a žampionů Prodietix drůbeží polévka s vařeným květákem

V sekci recepty naleznete celou škálu receptů Prodietix proteinových jídel.

3.fáze - „Fixace"

Třetí fáze Prodietix proteinové diety pokračuje v postupném návratu k běžnému jídelníčku s cílem minimalizace rizika jo-jo efektu. Ve skutečnosti jde o mírnější druhou fázi.  Poměr sacharidů zahrnutých ve stravě se zvyšuje. Další jedno proteinové jídlo denně je nahrazeno jídlem „normálním“. Z hlediska stravovacích návyků ideálně, jako oběd nebo večeři. Seznam základních surovin na přípravu „normálních“ jídel se rozšířil. Ve třetí fázi k těmto jídlům přibývají i přílohy v podobě rýže, brambor a luštěnin. Víc položek naleznete i v seznamu povolené zeleniny. Tyto doporučené dávky je vhodné dodržovat a s přibývajícím časem postupně přidávat po malých částech tak, aby si organismus postupně zvykal na větší a větší dávky sacharidů.

„Normální“ jídla ve 3. fázi:

Základ normálních jídel tvoří vždy jedna z následujících surovin. Tučně jsou zvýrazněny ty druhy, které přibyly oproti 2. fázi:  

▪    2 vejce
▪    100 g telecího masa
▪    100 g libového hovězího masa
▪    150 g kuřecího masa bez kůže
▪    150 g krůtího masa bez kůže
▪    100 g libové zvěřiny
▪    100 g drůbežích jater 
▪    100 g hovězích jater 
▪    150 g pstruha
▪    150 g candáta
▪    150 g cejna
▪    100 g halibuta
▪    120 g mořského vlka
▪    150 g mořského ďase
▪    120 g pangasia
▪    150 g platýze
▪    150 g tresky
▪    100 g krabího masa
▪    120 g krevet
▪    200 g slávek
▪    100 g kalamárů
▪    150 g lososa
▪    100 g tuňáka
▪    150 g kapra
▪    100 g nízkotučného tvarohu
▪    120 g Šmakouna
▪    100 g tofu natural
▪    150 g sýra cottage
▪    100 g tvarůžků
▪    100 g šunky s min. 95% masa

Normální jídla je vhodné rozšířit o "sacharidové přílohy" z níže uvedeného seznamu:
▪    2 lžíce celozrnné rýže
▪    2 lžíce brambor 
▪    2 lžíce luštěnin (čočka, fazole, hrách, cizrna)
▪    3 lžíce zeleniny s vysokým obsahem sacharidů (mrkev, kukuřice, hrášek, petržel)

Proteinovou dietu ve 3. fázi je možné denně si zpetřit pomocí:

▪    1 lžíce nepražených semínek (slunečnicová, dýňová, chia atd.) nebo nepražených a nesolených ořechů
▪    100 g ovoce (kromě banánů, daltlí, fíků, třešní, višní, švestek, sušeného ovoce či kandovaného ovoce)

Povolená zelenina ve 3. fázi:

Tučně jsou zvýrazněny ty druhy zeleniny, které přibyly oproti 2. fázi...

Brokolice, květák, cuketa, dýně, čekanka, ředkvičky, ředkev, okurka, špenát, mangold, fazolové lusky, zelí, kapusta, celer řapíkatý i bulva, fenykl, čerstvé houby, chřest, lilek, patison, řeřicha, artyčok, tuřín, všechny druhy salátu, všechny bylinky, sojové klíčky, mungo klíčky, sušená cibule, sušený česnek, kedluben (pouze 1ks denně), paprika (1ks denně), rajče (1ks denně), červená řepa (1ks denně), mrkev (3 polévkové lžíce denně), kukuřice (3 polévkové lžíce denně), hrášek (3 polévkové lžíce denně), petržel (3 polévkové lžíce denně). 

K úpravě zeleniny, či „normálních“ jídel můžete na den použít 2 polévkové lžíce za studena lisovaného oleje (olivový, řepkový, sezamový, lněný a další). Dochucovat je možné pomocí 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice (neslazené), octa (bez omezení množství a druhu s výjimkou jablečného octa) a náhradního rostlinného sladidla ze stévie.

Vzorový jídelníček 3. fáze:

3 proteinová jídla + 2 „normální“ jídla + povolená zelenina pro 3. fázi...

fáze Snídaně Dopolední svačina  Oběd Odpolední svačina Večeře
Pondělí

Prodietix čokoládový krém

Prodietix chléb s rajčetem a bazalkovým pestem Masová sekaná z krůtího a hovězího masa s kysaným zelím a bramborem Prodietix smoothie broskev - mango Čočkový salát se zeleninou a sýrem cottage
Úterý Sladká rýže s tvarohem a jahodami Prodietix krekry a zelný salát s koprem  Prodietix fusilli s rajčatovou omáčkou Prodietix teplý nápoj s příchutí cappuccino Kapustové listy plněné mletým masem a dýňové pyré
Středa Prodietix palačinka
s čerstvým ovocem
Prodietix vanilkový krém Restovaná drůbeží játra na majoránce s rýží a dušenými houbami Prodietix studený nápoj s pomerančovou příchutí Telecí steak s ratatouille a bramborem

  V sekci recepty naleznete celou škálu receptů z Prodietix proteinových jídel.

Nejčastější chyby v proteinové dietě

  • zavedení pečiva stylem "jeden rohlík nemůže uškodit" (jeden rohlík obsahuje až 25g sacharidů, to je dostatečná dávka na okamžité ukončení ketózy) 
  • zvýšená konzumace alkoholu, nejčastěji piva (povoleno je pouze 2 dl kvalitního suchého červeného vína denně od 2. fáze)
  • malá až nulová konzumace olivového či jiného za studena lisovaného oleje, čili nedostatek omega kyselin  
  • nedodržení přísunu bílkovin ve smyslu "tři jídla denně mi stačila, necítil/a jsem hlad"
  • přislazování cukrem, nebo medem, nikoliv stévií či aspartamem
  • nadměrné dávkování příloh u "normálních" jídel ve 3. fázi
  • nepoměr mezi sladkými a slanými jídly, mnohdy až dominance jednoho 
  • nedodržení pitného režimu
  • malá konzumace zeleniny
  • špatná pravidelnost v jídle
  • okamžitý návrat ke špatným stravovacím návykům po skončení diety (2 jídla denně, nedostatek zeleniny, častý výskyt pečiva, uzenin, smaženého, majonézové pomazánky, sladkostí, knedlíků a dalších nevhodných jídel na denní bázi)

Pomyslná 4. fáze

Prodietix proteinová dieta je účinná hubnoucí kúra. Zodpovědnost za udržení své vysněné váhy po ukončení diety nese sám zákazník. Pakliže dojde k opětovnému postupnému či rychlému návratu ke starým špatným zvykům a nevhodnému jídelníčku, tak váha opět začne narůstat. Cílem Prodietix proteinové diety není jen příjemný efekt v redukci hmotnosti, ale také naučit zákazníka trvalým změnám v životním stylu a ve stravování. Dodržování pitného režimu, dostatek zeleniny a pravidelnost v jídle nejsou jenom podmínky Prodietix diety, ale i celkového zdravého životního stylu. Mohou však vlivem stresu, nedostatkem času, či společenských aktivit přicházet dny, kdy jídelníček není zrovna ideální. Právě v těchto případech doporučujeme denně jedno Prodietix proteinové jídlo. Bohatý obsah bílkovin, vitamínů a minerálů dokáže plnohodnotně nahradit jedno celé zdravé, výživné, běžné jídlo. Zkušenosti však také prokázaly, že pravidelné dávkování jednoho Prodietix jídla po skončení diety pomáhá nejen k zachování cílové váhy, ale také ke snížení cholesterolu, zvýšení imunity, normálnímu chodu svalů, šlach, kostí a zlepšení několika dalších základních funkcí lidského organismu.

Srovnání s ostatními metodami hubnutí

Typ hubnutí

Náročnost

Cena

Riziko jo-jo efektu

malá

nízká

minimální

Redukční diety

střední

střední

vysoké

Krabičkové diety

malá

střední

střední

Léky a doplňky stravy

malá

střední

vysoké

Liposukce

velká

vysoká

vysoké

Chirurgické zásahy

velká

vysoká

střední

Změna jídelníčku a pohyb

velká

žádná

minimální

Co vše tedy Prodietix přináší?

  •  rychlé, účinné a zdravé hubnutí
  •  dobrou náladu bez hladu a chutí
  •  prevenci jo-jo efektu
  •  nízkou potřebu sportování
  •  chutná jídla snadná na přípravu
  •  největší nabídku receptů k proteinové dietě na trhu
  •  jídla s optimálním obsahem vitamínů a minerálů
  •  nové stravovací návyky
  •  finanční nenáročnost díky faktu, že nemusíte nakupovat
  •  úbytek cholesterolu a detoxikace

Kolik kilo tedy lze zhubnout a za jak dlouho? Níže naleznete možnost, jak si nechat doporučit na míru vhodný program dle fyzických dispozic a Vašeho cíle v hubnutí. 


Najděte pro Vás vhodnou podobu Prodietix diety...

Vyplňte níže uvedenou online kalkulačku. Doporučí Vám vhodný dietní program.

Vaše BMI je:
29.4 nadváha

Vaše ideální váha je:
méně než 71 kg

Doporučujeme:
Program PRODIETIX Z4

Doporučujeme: Program PRODIETIX Z4

Vysoké váhové redukce do 20kg

1. fáze Z4
4 týdny

4 jídla denně
112 porcí

1. fáze Z4
2. fáze Z4
4 týdny

3 jídla denně
84 porcí

2. fáze Z4
3. fáze Z4
4 týdny

2 jídla denně
56 porcí

3. fáze Z4
Start

85 kg

70 kg

28.5. 25.6. 23.7. 20.8.
Program PRODIETIX Z4